Business Internaţional

Un fond de investiţii de 6 miliarde de dolari îşi închide porţile, după ce unul dintre fondatori a pierdut lupta cu cancerul

Un fond de investiţii de 6 miliarde de dolari îşi...

Autor: Oana Stupinean

02.10.2014, 12:40 1932

Firma de investiţii Relational Investment LLC plănuieşte închiderea şi lichidarea fondurilor curente după ce cofondatorul Ralph Whitworth, a aflat că forma de cancer faringian de care suferea a recidivat, potrivit unui raport întocmit de Wall Street Journal.

În iulie, compania anunţa absenţa cofondatorului Whitworth pentru o perioadă.

David Batchelder, de asemenea cofondator al Relational Investment LLC, plănuia să se retragă din companie, însă când Whitworth a plecat, David a preluat controlul absolut al operaţiunilor.

Planurile de viitor ale companiei au fost discutate cu investitorii, iar decizia finală a fost “ o lichidare ordonată şi o închidere a operaţiunilor,” date fiind circumstanţele. Însă, s-ar putea ca acesta să nu fie sfârşitul companiei.

“Executivii se aşteaptă, la lansarea unui nou fond de investiţii cu acelaşi nume, cu toate că fondatorii Whitworth şi David Batchelder vor ceda controlul.” 

Relational Investors este o firmă de investiţii, ceea ce înseamnă că după ce acţiunile companiei sunt cumpărate, sunt “forţate” să-şi schimbe operaţiunile strategice pentru a mări valoarea acţionarului.

.Cele mai importante investiţii au fost făcute de compania IT Hewlett-Packard Co, cunoscută şi sub numele de HP şi de retailerul american Home Depot.

În acest moment firma manageriază aproape 20 de investiţii, printre care producătorul de oţel Timken şi producătorul biscuiţilor Oreo, Mondelez International Inc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO