Business Internaţional

Un fost complex nazist se transformă într-un resort de lux. Se întinde pe aproape cinci kilometri şi are capacitate de peste 20.000 de persoane. GALERIE FOTO

Cum arată în prezent fostul complex nazist?

Cum arată în prezent fostul complex nazist?

Autor: Alex Ciutacu

16.07.2017, 11:27 1855

Compania germană de imobiliare Metropole Marketing a achiziţionat în anul 2013 dreptul de a transforma resortul abandonat al naziştilor într-un complex rezidenţial de lux, potrivit Business Insider.

Conform lui Roger Moorhouse, istoric şi ghid turistic, scopul complexului Prora a fost de a caza muncitorii germani din fabricile apropiate. De asemenea, construcţia a servit ca şi casă de vacanţă pentru ofiţerii Gestapo.

Lucrările au început în anul 1936 şi au durat până în 1939 când a început războiul. Cei 9.000 de muncitori care construiau Prora au fost nevoiţi să se întoarcă în fabrici.

Compania estimează că lucrările se vor finaliza în anul 2022 dar au scos la vânzare, în 2016, apartamentele deja existente, cât şi pe cele în curs de construcţie. Preţurile vor fi cuprinse între 400.000 şi 725.000 de dolari, în funcţie de dimensiune.

Designul locuinţelor este unul modern, cu lifturi de sticlă, podea cu încălzire încorporată şi sistem automatizat de spălare a rufelor. Complexul va fi dotat cu spa, piscine şi grădini interioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO