Business Internaţional

Un mare semnal de alarmă: Populaţia planetei este în creştere şi va putea fi hrănită doar cu alimente modificate genetic

Un mare semnal de alarmă: Populaţia planetei este în...

Autor: Iulian Tenchiu

21.07.2019, 22:02 1110

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Institutul Resurselor Mondiale, populaţia planetei va ajunge la 10 miliarde de oameni până în 2050. Din cauza modificărilor climatice şi epuizării rezervelor de apă, va fi necesar să se facă investiţii publice în ingineria genetică, astfel încât să se asigure producţia de alimente necesară hrănirii populaţiei în creştere, scrie Bloomberg.

Culturile nu va trebui să fie doar mai productive, ci şi mai rezistente în faţa provocărilor agricole produse de schimbările climatice. Printre acestea se numără bolile, dăunătorii, seceta şi inundaţiile.

„Trebuie să creştem puternic radamentele de producţie, la un nivel pe care nu l-am mai atins vreodată din punct de vedere istoric. Acest obiectiv trebuie realizat cu ajutorul cultivării inteligente”, a declarat Tim Searchinger, autorul principal al studiului.

În secolul 20 a avut loc Revoluţia Verde, un proces care a stimulat producţia de alimente, utilizând diverse mijloace la care fermierii de azi nu mai au acces. Din cauza utilizării excesive îngrăşămintele au fost deja epuizate, iar rezervele de apă începe să se termine. Acum cercetătorii sunt nevoiţi să descopere noi modalităţi de a „cultiva inteligent”, şi va trebui să apeleze inclusiv la modificarea genetică a alimentelor pentru realizarea acestui obiectiv.

Soia şi porumbul produc în mod natural un erbicid, care le ajută să fie mai rezistente în mod natural. , Institutul Resurselor Mondiale susţine că modificarea genetică trebuie aplicată şi altor legume pentru a rezolva problema hrănirii populaţiei aflate în creştere.

Studiul a arătat că modificarea genetică a salvat cultura hawaiiană de papaya de infestarea cu un virus mortal pentru consumatori şi că ar putea face acelaşi lucru pentru cartofii din Uganda, soia din Brazilia şi roşiile din Florida.

„Există atât de multe lucruri pe care le putem face, este greu să ne imaginăm de ce ar trebui să ne împotrivim modificării genetice”, a mai declarat realizatorul principal al studiului, Tim Searchinger.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO