Un ministru din Venezuela: Aveţi cont pe Facebook? Aţi lucrat gratuit ca informatori ai CIA

11 iul 2013 Autor: Gaidau Ion

Un ministru din Venezuela, ţară care i-a oferit azil lui Edward Snowden, un fost consultant al serviciilor de informaţii americane, a solicitat utilizatorilor reţelei de socializare Facebook să-şi închidă conturile pentru a evita să fie folosite în scopuri de spionaj, relatează AFP.  

"Compatrioţi, închideţi-vă conturile de Facebook, pentru că, fără să ştiţi, aţi lucrat gratuit ca informatori ai CIA. Vedeţi cazul Snowden!", a scris ministrul pentru Afaceri Penitenciare, Maria Iris Varela, pe contul său de Twitter.

De asemenea, ministrul a îndemnat victimele "spionajului «gringo»" să depună plângere şi să ceară o "indemnizaţie corectă" pentru cauzare de prejudicii, cu scopul de a "împovăra economia" Statelor Unite.

În prezent, Snowden se află blocat de două săptămâni în zona de tranzit a aeroportului din Şeremetievo, în apropierea Moscovei, şi a cerut azil în aproximativ 20 de ţări, dar majoritatea au respins cererea sa. Trei ţări din America Latină, între care Venezuela, Nicaragua şi Bolivia, s-au declarat pregătite să-l primească.

Însă numeroase incertitudini planează asupra modului în care fugarul, căutat pentru spionaj de Washington şi de nevăzut din momentul plecării din Hong Kong la 23 iunie, ar putea ajunge într-o ţară care îi va oferi azil politic.

Dezvăluirile sale, printre care faptul că NSA şi-a spionat aliaţii europeni, au fost primite cu indignare de către liderii unor state occidentale, şi ameninţă discuţiile, care urmează să se deschidă luni, cu privire la o zonă de liber-schimb între Europa şi Statele Unite.

 
Cuvinte cheie:
VENEZUELA
, SUA
, SPIONAJ

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide