Business Internaţional

Un nou an record în industria cinematografică: Vânzările de bilete la cinema au trecut de 40 de miliarde de dolari

Un nou an record în industria cinematografică:...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

05.04.2018, 12:26 1623

La nivel mondial, încasările din bilete au crescut cu 5% faţă de 2016, care a fost la rândul său un an record, potrivit MPAA, grupul care reprezintă interesele celor şase cele mai mari studiouri de la Hollywood.

Anul 2017 a fost "alimentat" de superproducţii precum "Ultimii Jedi/ The Last Jedi", al optulea episod din saga "Star Wars", "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast", cu Emma Watson, şi "Wonder Woman".

În afara Americii de Nord, încasările au crescut cu 7%, la 29,5 miliarde de dolari, în mare parte datorită unei dezvoltări a pieţei din China, după o uşoară încetinire în 2015.

Japonia, Marea Britanie, India şi Coreea de Sud completează, alături de China, topul 5 al celor mai dinamice pieţe internaţionale.

În America de Nord - unde 262 de milioane de oameni din populaţia totală de 361 de milioane au mers la cinema în 2017 -, încasările s-au redus uşor, raportat la 2016, la 11,1 miliarde de dolari, după recordul înregistrat în anul anterior, de 11,4 miliarde de dolari.

Abonamentele pentru serviciile video în streaming, la nivel mondial, au crescut cu 33%, la 446,8 milioane de dolari, potrivit aceluiaşi raport.

De asemenea, americanii îşi petrec 49% din timpul media pe platforme digitale, se mai arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO