Business Internaţional

Un nou mod de a scăpa de stresul de Valentine’s Day

Un nou mod de a scăpa de stresul de Valentine’s Day

Autor: Alexandra Marcu

13.02.2016, 20:01 256

Nicio sărbătoare nu e mai detestată de oameni decât Valentine’s Day şi asta nu din cauza faptului că nu este zi liberă, ci pentru că le aminteşte celor singuri că nu au un partener, dar nici pentru cupluri pentru că nu se mai mulţumesc cu bomboane în formă de inimioară, scrie The Wall Street Journal.

Această sărbătoare vine cu o grămadă de obiective stresante, de la găsirea unei felicitări perfecte şi personalizarea acesteia, rezervarea unei mese la un restaurant pentru cea mai importantă noapte şi până la alegerea cadoului perfect care să nu fie nici prea ieftin, dar nici foarte costisitor, să nu fie un clişeu, dar nici ceva care îi arată persoanei de lâmgă noi că nu o cunoaştem.

Pentru o sărbătoare care se presupune că este despre dragoste şi intimitate, oamenii petrec foarte mult timp în singurătate, fiind stresaţi, întrebându-se ce măsură poartă cel de lângă el, gândindu-se la tipul de felicitare pe care îl va alege şi la strategia de sustragere pe care o va folosi când va trebui să meargă în mall cu partenerul şi va fi nevoit să dispară pentru a cumpăra cadouri.

Dar dacă am putea scăpa de tot acest stres? Au circulat tot felul e variante pentru a rezolva această problemă, de la cupluri care se hotărăsc să sărbătoarească în altă zi până la a renunţa la cumpărat cadouri.

O altă propunere ar fi să vă cumpăraţi cadourile împreună pentru a fi siguri că e ceea ce îşi doreşte partenerul.

Schimbarea intervine atunci când cumperi o sticlă de vin şi stabileşti cu partenerul o noapte pentru a petrece câteva ore împreună. Nu trebuie neapărat să fie pe 14 februarie, doar alege o dată convenabilă pentru amândoi şi pentru dădacă. Pe lângă sticla de vin, aveţi nevoie de o canapea, un laptop şi acces la internet.

Ideea este să cădeţi de acord în ceea ce priveşte suma de bani pe care vreţi să o cheltuiţi şi apoi să începeţi să căutaţi cadourile ideale împreună şi apoi să le comandaţi. De la „oare ce îşi doreşte partenerul” până la „ce vreau eu” este o schimbare de paradigmă.

Cel mai bine ar fi ca partenerii să colaboreze atunci când este vorba despre experienţa de a cumpăra cadouri, care apoi se încheie cu o cină, un pahar de vin sau câteva activităţi prin care sărbătoriţi succesul că aţi găsit cadoul dorit.

Rezultatul este unul bun pentru că vă veţi da seama că aţi cheltuit aproximativ aceeaşi sumă de bani şi primiţi şi un cadou folositor, iar partenerul va fi mulţumit şi fericit din aceleaşi motive. În acest caz, ambii parteneri au de câştigat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO