Business Internaţional

Un nou model de dispunere a locurilor din avioanele de pasageri aduce un scaun în plus pe fiecare rând. VIDEO/ Galerie FOTO

Autor: Alexandra Marcu

15.07.2015, 12:16 18292

Constructorii de avioane caută o soluţie pentru a putea mări numărul de locuri din aeronavele de pasageri, una dintre propuneri fiind dispunerea rândurilor de la clasa Economy sub formă  de fagure, conform unui brevet supus aprobării  la Biroul European de Brevete, scrie Business Insider.

Brevetul a fost depus de compania Romain Chareyre - Zodiac Seats France şi permite dispunea scaunelor în forma unui fagure de miere şi le oferă pasagerilor 10 cm în plus pentru locul alocat relaxării picioarelor reducând astfel cu 15% spaţiul dintre scaune.

Designul prototipului HD31 este destinat avioanelor cu un singur culoar, precum modelele Boeing 737 şi Airbus A320. Noua dispunere permite extinderea numărului de locuri de pe fiecarerând de la 6 în prezent la 7.

Odată cu această transformare va fi posibilă adăugarea altor 30 de locuri pentru pasageri.

Pentru a ajunge la acest rezultat, HD31 va trebui să inverseze cel puţin un loc de pe fiecare rând ca să creeze un model hexagonal care să le permită oamenilor să beneficieze de mai mult spaţiu.

La sfârşitul curselor, scaunele avioanelor se vor plia după modelul celor din teatre şi cinematografe.  

Cu siguranţă, toate aceste îmbunătăţiri vin cu un preţ, dar deocamdată este neclar dacă Zodiac a găsit cumpărători care să achiziţioneze acest brevet de dispunere a scaunelor în avioane, subliniază Business Insider.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO