Business Internaţional

Un nou model Tesla intră în linie dreaptă. Când va începe producţia modelului Y

Un nou model Tesla intră în linie dreaptă. Când va...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

12.04.2018, 12:14 280

Firma condusă de Elon Musk acceptă deja solicitari preliminare pentru 500.000 de maşini, însă Tesla a oferit clienţilor detalii minime despre program. Directorul companiei a indicat însă că vehiculul ar începe să fie construit în fabrica din Fremont, California.

Construcţia a 500.000 de modele Y pe an ar fi echivalentul a ceea ce a planificat Musk pentru producţia totală în Fremont până la sfârşitul acestui an, dar analiştii susţin că Tesla nu a realizat niciodată volumele propuse. Noile detalii ale modelului Y arată că Tesla avansează în planurile de a construi un vehicul nou, chiar dacă se străduieşte să producă Modelul 3, lansat în iulie. În ciuda faptului că a atras comenzi în avans, lansarea sedanului a fost afectată de întârzieri şi blocaje de fabricare, amânând fluxul anticipat de venituri al companiei şi agravând criza de lichidităţi pentru compania care pierde bani, arată Reuters.

Modelul Y este doar unul dintre numeroasele proiecte în curs de desfăşurare pentru Tesla, care a lansat, în ultimele luni, şi un Tesla Semi şi un nou Roadster. Compania investeşte într-o fabrică de baterii Gigafactory din Nevada, unde problemele de asamblare a modulelor de baterii au contribuit la întârzierile modelului 3 şi, de asemenea, vrea să construiască o fabrică în China în viitorul apropiat.

Acţiunile Tesla au scăzut la începutul acestei luni, pe fondul speculaţiilor asupra situaţiei financiare şi a unui accident mortal care a avut loc în Statele Unite cu o maşină fără şofer produsă de companie, însă şi-au revenit după ce compania a a anunţat o creştere în primul trimestru a producţiei modelului 3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO