Business Internaţional

Un nou război se pregăteşte. Marea Britanie îşi trimite navele de război în Insulele Falkland

Un nou război se pregăteşte. Marea Britanie îşi trimite navele de război în Insulele Falkland

Autor: Adrian Voicu

31.01.2012, 17:06 6068

Marina regală a Marii Britanii şi-a trimis în Insulele Falkland cea mai sofisticată navă de război, HMS Dauntless, într-un moment tot mai tensionat între regat şi Argentina.

Dauntless se va îndrepta spre Insulele Falkland în următoarele săptămâni cu o baterie de rachete ce "ar putea pune la pământ toate avioanele Americii de Sud, nu doar ale Argentinei", a declarat pentru The Telegraph o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Distrugătorul este cea mai avansată navă anti-aeriană şi anti-balistică din lume, având în dotare 48 de ragete Sea Viper şi radar Sampson.

"Poate doborî avioanele Argentinei imediat ce acestea au decolat de la bazele lor", a declarat o altă sursă. "Asta va da Buenos Aires-ului o pauză de gândire".

Trimiterea navei de război vine într-un moment tensionant între Argentina şi Marea Britanie, ţara sud-americană interzicând acostarea navelor din Falkland în porturile din America de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO