Business Internaţional

Un român a pledat vinovat, în SUA, pentru o escrocherie de peste patru milioane de dolari – presă

Un român a pledat vinovat, în SUA, pentru o escrocherie de peste patru milioane de dolari – presă

Autor: Andreea Romanovschi - Mediafax

22.09.2012, 18:59 990

Escrocheria implica oferirea unor autovehicule inexistente spre vânzare pe diverse site-uri printre care eBay Motors, AutoTrader, Yahoo Auto, edmunds.com şi Cragslist.

Alături de Corneliu Weikum, în vârstă de 38 de ani, care locuieşte în Germania, a compărut în instanţă şi Iulia Mishina-Heffron, în vârstă de 24 de ani, originară din Rusia, care a participat, de asemenea, la escrocherie şi care a pledat vinovată.

"După ce negociau cu membrii grupului din România, victimele escrocheriei erau instruite să depună banii pentru automobile în conturi bancare deschise la indicaţiile lui Weikum şi ale lui Mishina-Heffron", se arată într-un comunicat al procuraturii Districtului Central din California, care a contribuit la instrumentarea cazului.

"Asociaţii retrăgeau banii şi îi dădeau lui Weikum şi Mishina-Heffron, care scoteau banii din SUA sub formă de numerar sau prin transfer bancar", au adăugat procurorii.

Cei doi au pledat "vinovat" la două capete de acuzare - scoatere ilegală de bani din SUA şi complot în vederea comiterii de fraude bancare.

Inculpaţii au fost de acord să restituie banii victimelor. Potrivit unei înţelegeri cu procurorii, Weikum ar urma să primească 97 de luni de închisoare, iar Mishina-Heffron, 70 de luni. Pedeapsa maximă este de 35 de ani de închisoare. Dacă judecătorul va accepta înţelegerea convenită cu procurorii, sentinţa în cazul celor doi va fi pronunţată la 21 decembrie.

Potrivit procurorilor, peste un milion de dolari au fost confiscaţi în octombrie 2009 din bagajele lui Weikum la aeroportul internaţional din Las Vegas. În martie 2010, poliţiştii au găsit 20.000 de dolari ascunşi în boxe pe care Mishina-Heffron a încercat să le expedieze în Germania, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO