Business Internaţional

Un titan al fondurilor de hedging se pregăteşte pentru „dezlănţuirea iadului“ pe burse

Un titan al fondurilor de hedging se pregăteşte pentru...

Autor: Catalina Apostoiu

30.05.2017, 00:00 1629

Paul Singer de la Elliott Management nu este sigur cum va arăta exact dezlănţuirea iadului pe Pământ, sau pe bursele de pe Wall Street, dar acesta a pus deoparte miliarde de dolari pentru o astfel de posibilitate, scrie MarketWatch. Miliardarul are o predicţie sumbră referitoare la Wall Street şi a pus deoparte în acest sens un fond de zile negre de 5 miliarde de dolari.

Singer, care conduce fondul de hedging Elliot Management, a scris într-o scrisoare recentă adresată investitorilor că o perioadă prelungită de volatilitate scăzută şi o tendinţă de creştere a preţurilor acţiunilor ar putea duce la un carnagiu pe pieţele financiare. Managerul a strâns aproximativ 5 miliarde de dolari în ultimele săptămâni, potrivit Reuters, sumă pe care acesta spune că o va folosi în momentul prăbuşirii încrederii investitorilor.

Cei care se îndoiesc de sustenabilitatea recentului raliu al Wall Streetului, clădit pe speranţa legată de promisiunile pro-creştere ale preşedintelui Trump, anticipează că un eşec inevitabil al preşedintelui de a-şi respecta promisiunile ar putea zgudui pieţele. Singer se numără printre cei care se tem de un astfel de scenariu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO