Business Internaţional

Un tunel "sofisticat" folosit pentru trafic de droguri a fost descoperit între Mexic şi SUA

Un tunel "sofisticat" folosit pentru trafic de droguri a...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

01.11.2013, 18:31 409

Tunelul, echipat cu un sistem electric, conducte de aerisire şi şine, a fost închis miercuri seara, după ce a fost descoperit în apropiere de San Diego şi Tijuana.

Trei persoane au fost arestate, iar autorităţile au confiscat peste opt tone de marijuana şi aproape 150 kilograme de cocaină. Agenţia americană pentru Imigraţie şi Vamă (ICE) a anunţat că este pentru prima dată când este descoperită cocaină în acest tip de tuneluri.

La Tijuana, autorităţile mexicane au precizat că tunelul are 200 de metri lungime şi că de partea mexicană accesul este asigurat printr-o scară de metal care coboară până la o adâncime de aproximativ 20 de metri.

De partea americană, ieşirea din tunel se află într-o clădire construită la aproximativ 80 de metri de frontieră, a subliniat o sursă din cadrul poliţiei sub protecţia anonimatului.

"Este sofisticat", a adăugat această sursă, precizând că drogurile erau transportate pe şine, în vagonete propulsate cu ajutorul unui sistem electric.

Tuneluri de acest tip sunt decoperite frecvent la frontiera americano-mexicană. Potrivit autorităţilor, ele sunt utilizate pentru transportul atât al drogurilor, cât şi al imigranţilor.

Aproximativ 70.000 de persoane au fost ucise în Mexic, în violenţe provocate de traficul de droguri începând din 2006, când armata a fost mobilizată în lupta împotriva cartelurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO