Business Internaţional

Un vas care transporta 120 de milioane de euro, destinaţi lui Gaddafi, interceptat în apele britanice

Un vas care transporta 120 de milioane de euro, destinaţi lui Gaddafi, interceptat în apele britanice

Autor: Adrian Voicu

04.03.2011, 15:47 39

Un vas care transporta 120 de milioane de euro, bani gheaţă,pentru regimul lui Muammar Gaddafi a fost interceptat în apelebritanice, scrie Daily Mail.

Conform publicaţiei, membrii vasului care a plecat din MareaBritanie, au încercat să acosteze la Tripoli în weekend, dar adecis să facă cale întoarsă ca urmare a desfăşurării evenimentelordin Libia.

O navă a poliţiei de frontieră a interceptat vasul miercur,escortându-l către portul Harwich din Essex. Oficialii britanici augăsit la bordul vasului banii în moneda libiană, aceştia fiindconfiscaţi.

Moneda libiană a fost tipărită într-un depozit din nord-estulAngliei, confiscarea după ce săptămâna trecută o altă încercare deexportare a unui milion de euro în moneda libiană a fost oprită deTrezoreria britanică.

Marea Britanie a ordonat ca toate activele liderului libian săfie îngheţate până anul viitor, regimul Gaddafi aflându-se astfelîntr-o lipsă tot mai acută de lichidităţi cu care să finanţezerăzboiul declarat protestatarilor libieni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO