Business Internaţional

Una dintre cele mai puternice multinaţionale europene ar putea să dea afară peste 1.000 de oameni

Una dintre cele mai puternice multinaţionale europene ar...

Autor: Alex Ciutacu

25.11.2017, 10:00 2053

Reducerile de personal din cadrul companiei Nestle SA ar putea depăşi, în Franţa, peste 1.000 de persoane, încât îmbuteliatorul elveţian al cunoscutei ape Perrier se pregăteşte să conciedeze angajaţii auxiliari, anunţă oficialii sindicatului, potrivit Bloomberg.

Noua strategie bazată pe eficienţă se va concretiza în sute de oameni care îşi vor pierde locul de muncă, spune Daniel Loget, secretar în cadrul comitetului de consultanţă al muncitorilor pentru Nestle Purina în Paris. Nestle consolidează şapte situri de lucru din jurul Parisului într-unul singur, adaugă acesta.

Cu două luni în urmă, Nestle a anunţat că va concedia majoritatea dintre cei 550 de angajaţi pe care îi are la centrul de cercetare Galderma din sudul Franţei, deci totalul de locuri de muncă ce vor fi pierdute în cadrul operaţiunilor franceze ale gigantului Nestle va depăşi 1.000, spune Loget.  Compania are 13.000 de angajaţi pe acea piaţă.

„Este tragic în special pentru cei care lucrează pe salarii mici şi pentru cei a căror gospodărie se bazează pe venitul lor”, a adăugat Loget din postura de oficial al sindicatului francez CFTC. David Le Dousall, un coordonator de sindicat pentru Force Ouvriere, a spus de asemenea că reducerile de personal ar putea depăşi 1.000 de persoane în urma fenomenului de uzură (n.red: reducerea graduală a forţei de muncă dintr-o companie, generată de angajaţi care pleacă şi nu sunt înlocuiţi de către angajator, mai degrabă decât prin concedieri).

Nestle a transmis către reprezentanţii muncitorilor că va detalia efectele pe care decizia organizaţională o va avea asupra locurilor de muncă, în primul trimestru din 2018, potrivit unui document deţinut de sindicatul Unsa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO