Business Internaţional

Unde trăiesc cei mai deştepţi oameni de pe Terra şi ce îi atrage pe aceştia în zonele respective

Stephen Hawking

Stephen Hawking

Autor: Andreea Marin

19.08.2017, 13:11 1967

Cei mai deştepţi oameni ai planetei trăiesc în SUA, dar şi în ţări precum Suedia, Germania şi Finlanda din Europa, potrivit unui studiu al analiştilor de la Macquarie Bank din Australia care au realizat o listă cu 13 zone geografice de care sunt atrase 'minţile luminate". Din păcate, România nu se află pe această listă, notează Business Insider.

Lista are la bază o cercetare din cartea intitulată ,,Cele mai deştepte locuri de pe Pământ”, scrisă de Antoine van Agtamael şi Fred Bakker.

În Statele Unite, cele mai atractive zone pentru cei deştepţi sunt Silicon Valley, Austin, Cambridge, California, Massachusetts şi Texas. Ceea ce îi atrage aici sunt universităţile Harvard şi Stanford, dar şi industria IT, dezvoltarea ştiinţei bio, a maşinilor electrice sau a roboţilor.

Pe bătrânul continent, Europa, cele mai atractive zone sunt Eindhoven, Zurich, dar şi nişte oraşe din Suedia, Olanda, Elveţia, Germania şi Finlanda. Pe lângă universităţile de aici, oamenii inteligenţi caută domenii care vizează industria medicală, ştiinţa vieţii, industria materialelor semiconductoare sau comunicarea wireless.

Aceste centre de interes pentru cele mai deştepte persoane cuprind tot spectrul inovaţiilor, de la dezvoltarea unor produse unice până la folosirea imprimantelor 3D pentru procesul de fabricaţie.

Continentul asiatic sau state precum Turcia, Indonezia, Mexic sau Coreea de Sud nu sunt incluse pentru că gândirea celor de aici este îngrădită, rigidă şi se bazează pe structuri ierarhice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO