Business Internaţional

Ungaria a finalizat construcţia gardului de sârmă ghimpată de la frontiera cu Serbia

Ungaria a finalizat construcţia gardului de sârmă...

Autor: Ioana Bojan

30.08.2015, 20:21 268

Această etapă, începută la 13 iulie, s-a încheiat cu două zile înainte de termen, prevăzut pentru 31 august, a precizat ministerul, adăugând că un alt gard va fi construit acum în spatele celui din sârmă ghimpată.

Cel de-al doilea gard, înalt de patru metri, este construit de armata ungară şi ar urma să fie finalizat până la sfârşitul lui octombrie, potrivit ministerului, citat de Deutsche Welle în pagina online.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a anunţat în iunie că va construi gardul din cauza numărului tot mai mare de refugiaţi şi imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care vor să intre în ţară.

Guvernul Orban a pregătit de asemenea un proiect de lege, care ar putea fi aprobat de Parlament săptămâna viitoare, ce prevede pedepse dure pentru persoanele care traversează această barieră. Conform proiectului, trecerea ilegală a frontierei se pedepseşte cu trei ani de închisoare, iar avarierea gardului cu cinci ani de detenţie.

Aproximativ 10.000 de imigranţi au traversat frontiera din Serbia în Ungaria numai săptămâna aceasta, deşi graniţa este păzită de 1.000 de poliţişti de frontieră. Numărul acestora ar uma să crească la 3.000 de la 1 septembrie, potrivit Guvernului.

Ungaria este văzută de mulţi refugiaţi o poartă spre Uniunea Europeană şi spaţiul Schengen, mulţi dintre ei dorind să ajungă în ţări occidentale ca Germania şi Suedia.

Până în prezent, anul acesta, Ungaria a interceptat peste 140.000 de refugiaţi care au traversat frontiera dinspre Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO