Business Internaţional

Ungaria pregăteşte o ofensivă comercială în Egipt

Ungaria pregăteşte o ofensivă comercială în Egipt

Autor: CătăIina Apostoiu

11.06.2015, 00:00 1029

Guvernul Ungariei a aprobat majorarea cu 44,8 miliarde de forinţi (143,8 milioane de euro) a capitalului Magyar Export-Import Bank “în relaţie cu livrarea de vagoane către compania feroviară de stat a Egiptului“, relatează Budapest Business Journal. O declaraţie de intenţie privitoare la cooperarea în sectorul feroviar, implicând livrarea a 700 de vagoane către Egipt, a fost semnată la Budapesta săptămâna trecută în timpul unei vizite în capitala ungară a preşedintelui egiptean Abdul Fattah al-Sisi. Ungaria a deschis un birou comercial în Egipt anul trecut. Drept rezultat, exporturile ungare în Egipt au avansat cu 88,3% în primul trimestru al acestui an. Comerţul bilateral dintre cele două ţări a înregistrat o creştere de 67,6% anul trecut.

EximBank intenţionează de asemenea să stabilească o linie de credit de 20 milioane de dolari pentru a crea condiţiile de finanţare necesare pentru cooperarea dintre companiile ungare şi egiptene. Un producător românesc de locomotive, Softronic, ar putea beneficia de orientarea comerţului Ungariei către Africa. Compania intenţionează să construiască o fabrică în Ungaria. Softronic a semnat anul trecut un contract cu firma ungară LAC Holding pentru înfiinţarea unui joint-venture. Softronic a anunţat că în primul an fabrica va produce două-trei locomotive, după care producţia anuală va creşte la peste 10 unităţi, care vor fi exportate preponderent în Europa de Est şi Africa de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO