Business Internaţional

Ungaria şi Arabia Saudită semnează un acord de cooperare în domeniul energiei nucleare

Ungaria şi Arabia Saudită semnează un acord de...

Autor: CătăIina Apostoiu

22.10.2015, 00:00 6999
Ungaria şi Arabia Saudită au semnat un acord la Riad privind cooperarea în ceea ce priveşte utilizarea în scopuri paşnice a energiei nucleare, a anunţat ministerul ungar al dezvoltării naţionale, citat de Budapest Business Journal. Acordul vizează un schimb de date ştiinţifice şi tehnice, tehnologie, ingineri, cât şi cooperare în domeniul cercetării, trainingului şi securităţii. Potrivit ministrului ungar al dezvoltării, Miklos Sesztak, pactul este o dovadă a progresului înregistrat de Ungaria în domeniul energiei nucleare. Ungaria se concentrează pe susţinerea ţărilor care intenţionează să adopte energia nucleară, a mai afirmat ministrul ungar, adăugând că acordul reprezintă o piatră de hotar în strategia Ungariei de a se deschide în faţa pieţelor din Orient.

La rândul său, Arabia Saudită, dependentă de petrol şi gaze din punctul de vedere al producţiei de electricitate, încearcă să-şi diversifice sursele de energie în condiţiile în care consumul intern este în continuă creştere. Arabia Saudită a indicat de mai multe ori că va intra într-o cursă de înarmare nucleară cu Iranul dacă acesta din urmă reuşeşte să-şi dezvolte arme nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO