Business Internaţional

Ungaria: supermarketurile străine plătesc cel mai bine

Ungaria: supermarketurile străine plătesc cel mai bine

Autor: Catalina Apostoiu

25.08.2016, 00:00 2254
Pe fondul unui deficit în creştere de forţă de muncă în Ungaria, lanţurile de supermarketuri cu capital străin oferă salarii din ce în ce mai atractive în această ţară, în timp ce salariile oferite celor care lucrează în cadrul lanţurilor locale sunt în continuare mai mici, relevă un studiu recent citat de Budapest Business Journal. Potrivit studiului, dintre lanţurile străine, lanţurile germane de discount Aldi şi Lidl răsplătesc cel mai bine eforturile angajaţilor lor. Potrivit studiului citat, un lucrător la raft sau un casier de la Lidl de exemplu poate primi un salariu brut lunar de 246.856 de forinţi (790 de euro), alţi 22.647 de forinţi putând fi primiţi sub formă de diverse prime şi beneficii.

Salariul lunar cel mai mare pe care-l poate câştiga un lucrător la raft de la Aldi este uşor mai scăzut, potrivit studiului, la un nivel brut de 216.500 de forinţi pe baza unei săptămâni de lucru de 40 de ore, însă casierii Aldi pot câştiga până la 296.300 de forinţi pe lună, relevă acelaşi raport. Cât priveşte managerii de magazine, Lidl îşi plăteşte managerii mai bine decât Aldi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO