Business Internaţional

Uniunea Europeană nu mai stă la discuţii? Structura se pregăteşte să le răspundă americanilor cu tarife adiţionale, în caz că negocierea cu Trump eşuează

Uniunea Europeană nu mai stă la discuţii? Structura se...

Autor: Alex Ciutacu

19.07.2018, 12:11 651

Uniunea Europeană pregăteşte o listă de mărfuri americane cărora să le aplice tarife supliomentare, potrivit unei surse citate de Bloomberg, în cazul în care misiunea de a negocia la Washington cu preşedintele Trump va eşua, iar acesta va creşte tarifele pe maşinile produse în UE.

Comisia Europeană i-a informat pe ambasadorii UE miercuri cu privire la relaţiile comerciale cu Statele Unite şi a anunţat că lucrează la o listă de măsuri de „rebalansare”, care vor intra în vigoare cu efect imediat în cazul în care SUA impune tarife pe autovehiculele europene.  

Când preşedintele Comisiei Jean-Claude Juncker se va întâlni cu Trump în data de 25 iulie, acesta va pune pe masă două propuneri de negocieri în încercarea de a opri tensiunile comerciale: oferta de a discuta reducerea tarifelor impuse pe maşini şi pe componente de maşini în cadrul unui acord plurilateral şi posibiltatea de a încheia un acord limitat de comerţ liber.

Statele Unite analizează impactul importurilor auto asupra siguranţei naţionale, iar dacă această analiză concluzionează un pericol iminent, se vor aplica tarife de 20% pe importurile auto.

Washingtonul a lovit deja Uniunea Euorpeană cu tarife adiţionale pe oţel şi aluminiu folosind acelaşi argument – al securităţii naţionale – ceea ce i-a determinat pe europeni să impună tarife pe mărfuri americane în valoare de 2,8 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO