Business Internaţional

Unul dintre cei mai puternici investitori străini din Rusia spune că Vladimir Putin este mai bogat decât Bill Gates şi Jeff Bezos la un loc

Unul dintre cei mai puternici investitori străini din...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2017, 15:07 2903

Bill Browder, unul dintre fondatorii fondului de investiţii Hermitage Capital Management care a fost la un moment dat cel mai mare fond străin de investiţii din Rusia, susţine că Vladimir Putin ar avea o avere de 170 de miliarde de euro, potrivit Fortune.

Bill Gates şi Jeff Bezos au fiecare o avere de 76 mld, respectiv 71 mld. de euro, dar Bill Browder susţine că aceştia nu ar fi nici măcar aproape de averea preşedintelui rus Vladimir Putin, a cărui avere personală ajunge până la 170 de miliarde de euro.

Browder, care a susţinut acest lucru în faţa Comisiei Judiciare a Senatului, a fost unul dintre investitorii giganţi din Rusia în jurul anului 1990, când era la putere în compania Gazprom.

În aceeaşi perioadă, Browder a cooperat cu Putin în cadrul eforturilor anticorupţie, dar a sfârşit prin a deveni el însuşi o ţintă în faţa lui Putin. Acest conflict a condus la încarcerarea şi moartea avocatului rus Sergei Magnitsky, care a avut ca răspuns din partea Statelor Unite, întocmirea sancţiunilor Magnitsky Act împotriva anumitor oligarhi ruşi.

Browder susţine că Vladimir Putin ar fi constrâns politic mai mulţi oameni din mediul de afaceri şi investiţii să îi înmâneze sume mari de bani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO