Business Internaţional

Unul dintre cei mai puternici miniştri germani: Turcia efectuează acum arestări arbitrare şi nu mai respectă standardele consulare minime. Asta îmi reaminteşte de cum era în RGD

Unul dintre cei mai puternici miniştri germani: Turcia...

Autor: Mircea Olteanu

21.07.2017, 12:03 88

"Dacă Turcia nu încetează cu acest joc mărunt va trebuie să le spunem oamenilor: «Călătoriţi în Turcia pe propria voastră răspundere - nu vă putem garanta nimic»", a afirmat Schaeuble pentru cotidianul Bild, relatează Reuters online.

"Turcia efectuează acum arestări arbitrare şi nu mai respectă standardele consulare minime. Asta îmi reaminteşte de cum era în RGD", a declarat oficialul german, care a completat că cei care călătoreau în Germania de Est erau conştienţi că "dacă ţi se întâmplă ceva, nimeni nu te poate ajuta".

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a anunţat joi că vor fi luate o serie de măsuri împotriva Turciei ca răspuns faţă de detenţia unui activist german pentru drepturile omului, incident survenit în contextul relaţiilor din ce în ce mai tensionate dintre Ankara şi Berlin.

Sigmar Gabriel a transmis joi că va discuta cu partenerii UE despre aspiraţiile Turciei de a se alătura Blocului comunitar şi a anunţat că Berlinul nu va mai garanta investiţiile corporaţiilor germane în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO