Business Internaţional

Unul dintre directorii de top de la Facebook vrea să cheltuiască pe acţiuni de caritate 100 de milioane de dolari

Unul dintre directorii de top de la Facebook vrea să...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

10.12.2016, 15:00 119

Devenită miliardară de pe urma participaţiei sale la compania Facebook, directoarea de operaţiuni a acesteia, Sheryl Sandberg, s-a hotărât doneze 100 milioane de dolari din averea sa în scopuri caritabile, scrie Financial Times.

Sandberg, care se află în funcţia de la Facebook încă de dinainte de listarea companiei la bursă, a transferat 880,000 de acţiuni, în valoare de peste 105 milioane de dolari la cotaţia de vineri, într-un fond special, păstrând un rol consultativ asupra utilizării acestuia, se arată într-un raport remis către autorităţile pieţei de capital din SUA. Aceasta mai donase anterior 290,000 de acţiuni Facebook anul trecut.

Banii vor fi folosiţi de organizaţii caritabile şi non-profit pentru diverse scopuri, cum ar fi combaterea sărăciei şi îmbunătăţirea statutului femeii.

Sheryl Sandberg s-a alăturat astfel iniţiativei „Giving Pledge” prin care diverşi miliardari se angajează să doneze mare a parte a averii lor pe timpul vieţii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO