Business Internaţional

Uraganul Maria, al doilea după Irma, de categoria 5, a devastat Dominica. Furtuna se îndreaptă spre Puerto Rico

Uraganul Maria, al doilea după Irma, de categoria 5, a...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

19.09.2017, 09:26 240

"Am pierdut tot ce banii pot cumpăra şi înlocui. Cea mai mare frică a mea este că ne vom trezi cu ştiri despre rănirea gravă a unor persoane, cu posibile decese, ca urmare a alunecărilor de teren cauzate de ploile persistente. Mâine dimineaţă vom porni la drum în căutarea răniţilor şi a celor prinşi între dărâmături. Vântul a smuls acoperişurile de pe aproape fiecare casă. Prioritatea mea este acum salvarea celor prinşi şi asigurarea asistenţei medicale. Vom avea nevoie de ajutor de toate felurile ... Dominica are nevoie de sprijin din partea prietenilor, de elicoptere pentru a traversa ţară şi a stabili ce este nevoie", a spus Roosevelt Skerrit.

Premierul insulei a anunţat prin intermediul contului de Facebook că locuinţa sa a suferit pagube însemnate, fiind inundată după ce acoperişul a fost smuls de vântul puternic.

Uraganul Maria provoacă o viteză a vântului de 250 de kilometri pe oră şi a fost retrogradat la un uragan de categoria patru, dar intensitatea ar putea creşte din nou pe măsură ce se îndreaptă spre Puerto Rico şi Insulele Virgine, potrivit prognozelor meteo.

Insula Martinica, aflată în apropiere de Dominica, a declarat stare de alertă maximă, în timp ce o altă insulă franceză, Guadelupa, a ordonat evacuări. Avertizări de uragan sunt în vigoare şi în Puerto Rico, Insulele Virgine Americane, Insulele Virgine Britanice, Saint Kitts şi Nevis, Montserrat, Saint Lucia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO