Business Internaţional

Valoarea companiei prinţului saudit Alwaleed bin Talal a crescut cu 10% după ce a fost eliberat din „închisoarea de lux” Ritz-Carlton

Valoarea companiei prinţului saudit Alwaleed bin Talal a...

Autor: Alex Ciutacu

28.01.2018, 14:58 229

Valoarea acţiunilor companiei Kingdom Holding a crescut cu 10% după ce preşedintele companiei, prinţul Alwaleed bin Talal, a fost eliberat din hotelul Ritz-Carlton din Riyadh, care a servit drept închisoare pentru mai mulţi miliardari şi prinţi de când Arabia Saudită a început o campanie anti-corupţie în luna noiembrie, potrivit Bloomberg.

Acţiunile au înregistrat cea mai mare creştere din noiembrie 2014, atingând pragul de 10% permis într-o singură zi. Miliardarul, care deţine acţiuni şi în companii precum Citigroup sau Twitter, s-a întors acasă sâmbătă după ce a ajuns la o înţelegere cu autorităţile, a transmis un oficial al guvernului pentru publicaţia americană.

Plecarea acestuia de la hotel, împreună cu alţi oameni de afaceri proeminenţi din Arabia Saudită, marchează sfârşitul primei etape din campania anti-corupţie desfăşurată de Prinţul Coroanei Mohammed Bin Salman. Sute de suspecţi au fost arestaţi sau invocaţi pentru interoatoriu, printre care şi o parte din elita bogată a ţării. Guvernul se aşteaptă să încaseze peste 100 de miliarde de dolari din înţelegeri cu deţinuţi, în schimbul libertăţii acestora. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO