Business Internaţional

Vameşii ruşi au confiscat 600 de tone de carne provenită din Uniunea Europeană

Vameşii ruşi au confiscat 600 de tone de carne...

Autor: Ioana Bojan

27.10.2014, 00:00 319

Vameşii ruşi au confiscat un lot de 600 de tone de carne, ascunsă în spatele altor mărfuri precum gumă de mestecat sau ciuperci şi care provenea din Uniunea Europeană, supusă unui embargo rus privind importurile alimentare, a anunţat vineri agenţia sanitar-veterinară rusă, citată de AFP. „Marfa era ascunsă cu ajutorul altor bunuri folosite ca paravan, precum gumă de mestecat, fructe confiate, sucuri concentrate, ciuperci congelate şi alte produse“, a informat agenţia Rosselhoznadzor într-un comunicat. Carnea a sosit în 26 de containere provenind din porturile Anvers (Belgia), Hamburg (Germania) şi Rotterdam (Olanda), a precizat agenţia rusă. Conform experţilor ruşi, marfa era din Germania, Belgia, Polonia şi Olanda, ţări supuse unei interdicţii privind importurile de produse alimentare în Rusia.

Moscova a decretat la începutul lui august un embargo de un an asupra majorităţii produselor alimentare provenind din Uniunea Europeană, în replică la sancţiunile occidentale impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene. Mai puţin de 10 la sută din importurile agricole ale Uniunii Europene sunt destinate Rusiei, cu o valoare de 11 miliarde de euro pe an, potrivit Comisiei Europene. Este vorba în special de fructe şi legume, brânzeturi şi carne de porc. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO