Business Internaţional

Vânzările iPhone X au fost sub nivelul aşteptărilor companiei, dar Apple a recâştigat teren pe ultima sută de metri, iar răsplata pentru Tim Cook a depăşit 100 de milioane de dolari

Vânzările iPhone X au fost sub nivelul aşteptărilor...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2018, 21:03 619

CEO-ul companiei Apple, Tim Cook s-a bucurat de o creştere cu 74% a bonusului pentru anul fiscal 2017, încât producătorul de device-uri a înregistrat venituri mari la sfârşitul anului şi un profit pe măsură, după ce, cu câteva luni în urmă, gigantul a înregistrat un declin rar întâlnit în istoria companiei, potrivit Bloomberg.

Bonusul total al CEO-ului s-a ridicat la 9,33 de milioane de dolari pentru anul fiscal încheiat la data de 30 septembrie. De asemenea, salariul acestuia atinge 3,03 milioane de dolari pe an, la care se adaugă încă un bonus de 89,2 milioane de dolari plătit în acţiuni în cadrul companiei, soluţie la care recurg multe companii mari pentru a-şi fideliza executivii.

Principalii săi cinci subalterni au primit câte un bonus de 3,11 milioane de dolari, înregistrând la rândul lor venituri de 24,2 milioane de dolari fiecare, sumă ce include salariul şi, de asemenea, câte un bonus în acţiuni.

Apple a crescut în ultimii ani proporţia de acţiuni pe care le oferă executivilor drept bonusuri, aceştia sporindu-şi averea odată cu valoarea companiei, ceea ce s-a dovedit a-i face pe angajaţi să fie mult mai implicaţi.

Board-ul companiei a decis anul acesta că, din motive de securitate, CEO-ul ar trebui să folosească un avion privat pentru călătoriile sale, de afaceri sau personale, deoarece este o persoană cu un profil înalt. Costurile pentru securitatea personală a lui Cook au fost calculate ca fiind 224.216 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO