Business Internaţional

Veste bună pentru România. Zona euro, principala piaţă comercială, este maximul ultimilor 5 ani. Nivelul încrederii în economie a depăşit în iunie recordul de dinainte de criză

Veste bună pentru România. Zona euro, principala...

Autor: Ştefan Stan

01.08.2017, 14:36 482

Ritmul de creştere în cele 19 state member al zonei euro a accelerat cu 0,6% în T2, comparative cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu estimările analiştilor şi economiştilor, fiind cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani, scrie Financial Times.

Creşterea trimestrială a urcat de la 0,5% la începutul anului, în timp ce creşterea de la an la an a urcat la 2,1%, faţă de 1,9% în T1, potrivit cifrelor oficiale făcute publice de Eurostat.

Sănătatea economiei zonei euro a combătut toate criticile anul acesta, după ce mai multe alegeri controversate în state cheie din UE, precum Olanda, Austria sau Franţa, au limitat speranţele euroscepticilor.  

Economia zonei euro a crescut acum pentru 17 trimestre consecutive, iar rata şomajului, care afecta puternic cele mai slabe ţări din zona euro, a scăzut la minimul ultimilor 9 ani, la 9,1%.

Totuşi, creşterea PIB-ului nu reflectă în totalitate nivelul de încredere pe care populaţia zonei euro o are în economie. Potrivit celor mai recente rapoarte, Germania a înregistrat un nou record al încrederii în ultimele luni, în timp ce la nivelul întregii zone euro încrederea a depăşit în iunie nivelul pre-criză. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO