Business Internaţional

Viceguvernatorul Băncii Angliei: Economia britanică va avea nevoie de mai multe măsuri de relaxare

Viceguvernatorul Băncii Angliei: Economia britanică va...

Autor: Ştefan Stan

28.09.2016, 12:07 107

Viceguvernatorul Băncii Angliei, Minouche Shafik, a spus că economia Regatului probabil va avea nevoie de mai multe măsuri de relaxare după şocul pe care l-a provocat votul pentru Brexit, scrie Bloomberg.

"Se pare că mai multe măsuri de stimulare monetară vor fi necesare pentru a asigura că încetinirea activităţii economice nu se transformă în ceva mult mai periculos", a spus Shafik. "Timpul în care măsurile ar urma să fie aplicate contează mult de datele din economie din săptămânile şi lunile următoare", a adăugat ea.

După ce a redus ratele de referinţă pentru prima oară în ultimii şapte ani în luna august, Banca Angliei, condusă de Mark Carney, a spus că este o şansă să vedem încă o reducere în condiţiile în care banca analizează efectele pe termen lung ale Brexitului.

Următoarea întâlnire de politică monetară a Băncii Angliei va fi pe 3 noiembrie, iar viitorul economic al Marii Britanii ar putea fi determinat de măsurile de stimulare fiscală anunţate de guvern la sfârşitul lunii.

Shafik a spus că politica monetară este doar o singură parte din răspunsul de care au nevoie pieţele pentru a ajusta economia la Brexit, o tranziţie care s-ar putea dovedi ”dureroasă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO