Business Internaţional

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence: Toate opţiunile sunt pe masă, însă preferăm o rezolvare paşnică a problemei nord-coreene

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence: Toate...

Autor: Marian Avram, Mediafax

21.09.2017, 16:01 324

Declaraţiile vicepreşedintelui american vin la câteva zile după ce Donald Trump a ameninţat Coreea de Nord cu distrugerea, dacă ar ataca Statele Unite.

”Ceea ce au spus oficialii Administraţiei foarte clar, ceea ce a spus şi preşedintele foarte clar, este că avem pe masă şi opţiuni militare, însă ne dorim o rezolvare paşnică. Toată lumea are un singur obiectiv, respectiv denuclearizarea Peninsulei Coreea şi ne dorim să atingem acest obiectiv pe cale paşnică, însă avem toate opţiunile pe masă”, a declarat Pence.

Vipreşedintele american a precizat că şi Donald Trump îşi doreşte o soluţionare paşnică a crizei, însă a adăugat că dialogul va începe în momentul în care Kim Jong-un îşi va arăta disponibilitatea pentru a abandona programul nuclear. El a mai spus că ar fi inacceptabil ca Phenianul să aibă în posesie armament nuclear.

”Preşedintele vrea să clarifice acest aspect: în cazul în care Coreea de Nord ar efectua acţiuni împotriva care ar ameninţa SUA sau pe aliaţii noştri, atunci răspunsul nostru va fi copleşitor şi eficient”, a adăugat Mike Pence.

Preşedintele american Donald Trump se va întâlni pe parcursul zilei de joi cu preşedinţii Chinei şi Coreei de Sud, pentru a discuta noi măsuri pentru izolarea regimului de la Phenian, a mai precizat Pence.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO