Business Internaţional

Viitorul livrării la domiciliu: Drone de la Alphabet vor livra medicamente şi burritos

sursa foto: Project Wing

Autor: Alex Ciutacu

22.10.2017, 15:26 363

Programul Project Wing iniţiat de Alphabet, compania mamă a Google, face următorul pas în livrarea produselor la domiciliu prin intermediul dronelor, începând un proiect demonstrativ săptămâna aceasta în Australia în colaborare cu un lanţ de mâncare mexicană şi o companie farmaceutică, potrivit Bloomberg.
Drone de mici dimensiuni vor începe să livreze în curţile oamenilor, în zonele rurale, a anunţat James Ryan Burgess, co-lider al Project Wing.

Efortul Alphabet subliniază dificultatea prezentă în trecerea de la etapa de testare la etapa de aplicare. Senzorii dronei vor evita copaci, garduri şi cabluri de curent  înainte de a coborî produsele pe pământ cu ajutorul unui vinci.

„Procedura este mult mai complicată decât pare”, spune Burgess.

Aceste teste reprezintă cel mai înalt nivel de dezvoltare în cursa către un sistem perfect de livrare care să permită gratificaţie instant după ce oamenii fac cumpărături online. Dronele Alphabet au livrat burritos oamenilor din campusul Virginia Tech anul trecut, dar zborurile s-au desfăşurat de-a lungul câmpului.

De asemenea, Amazon a livrat popcorn şi produse din gama Fire TV la domiciliu în luna decembrie anul trecut, în Marea Britanie.

Mai multe companii, începând de la startup-ul Flirtey până la gigantul de retail Wal-Mart, experimentează cu noua tehnologie

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO