Business Internaţional

Viktor Orban: Referendumul de duminică va hotărî soarta cetăţenilor ungari

Viktor Orban: Referendumul de duminică va hotărî...

Autor: Mediafax

01.10.2016, 19:22 254

Referendumul de duminică privind cotele obligatorii de imigranţi stabilite de UE va hotărî soarta cetăţenilor ungari şi va reprezenta un moment istoric pentru Blocul comunitar însuşi, a notat premierul ungar Viktor Orban, într-un articol publicat în cotidianul Magyar Idok, potrivit MTI.

"Mulţi vor urmări ce se întâmplă duminică în Ungaria, şi în timp ce poate părea că decidem asupra unei probleme simple, de fapt totul este în joc, ceea ce afectează soarta Ungariei şi a Uniunii Europene", a scris Orban în articol.

El a făcut legătura între situaţia cu care se confruntă ţara sa şi poziţionarea sensibilă a acesteia la nivel geografic, precum şi cu faptul că statul a devenit centrul "confruntărilor europene actuale". "De noi depinde să oprim migraţia ameninţătoare în masă dinspre sud, la graniţele Europei", a avertizat el.

Imigraţia necontrolată este o adevărată ameninţare, a scris oficialul ungar. "Într-adevăr, acesta este doar vârful asibergului", a mai spus el, adăugând că adevărata presiune va apărea atunci când milioane de persoane din mijlocul Africii vor începe să imigreze.

Viktor Orban a mai subliniat că este evident că imigranţii care călătoresc spre Germania, Austria şi Suedia nu sunt refugiaţi, ci persoane care se află în căutarea unui standard de viaţă mai bun.

"În acelaşi timp, în calitate de creştini, relaţia noastră vizavi de imigranţi este de aşa natură încât îi vedem ca victime".

"Ei sunt victime ale conflictelor locale şi ale politicilor liberale europene care îi fac să creadă că pot veni în aici şi că aici vor găsi Pământul Făgăduinţei", a scris Orban, adăugând că de vină sunt politicile Bruxellesului.

El a precizat că imigranţii care ajung în prezent în Europa nu vor rezolva problema deficitului de competenţe de pe piaţa forţei de muncă.

"Dacă vrem cu adevărat să ajutăm, atunci ajutorul trebuie dus mai degrabă acolo decât să aducem problema aici", a scris acesta.

Ungaria este primul stat, şi la momentul actual, singurul stat membru UE, unde se cere părerea oamenilor privind imigraţia, a spus el, adăugând că a devenit "parte din viaţa europenilor" ca "elita Bruxellesului" să ia decizii fără să îi consulte. "Am dori să punem capăt acestei practici".

El a spus că este de asemenea nevoie de votul celor susţin Europa, ideea care stă la baza întemeierii UE şi diversitatea naţiunilor europene. "În faţă se află fie reînoirea Uniunii Europene, fie dezintegrarea acesteia", a mai notat Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO