Business Internaţional

Vlad Ţepeş, personajul istoric preferat de români pentru o ipotetică funcţie de preşedinte

Vlad Ţepeş, personajul istoric preferat de români...

Autor: Departamentul Politic

09.02.2016, 12:51 2333

Infopolitic arată că rolul acestei cercetări este cel de a testa profilul dezirabil de preşedinte pe care românii şi l-au format.

35% dintre români l-ar alege pe Vlad Ţepeş, 21% l-ar vota pe Alexandru Ioan Cuza, 18% pe Ştefan Cel Mare, iar 9% pe Mihai Viteazu. În top se mai află Constantin Brâncoveanu şi Decebal cu 6%, urmaţi de Tudor Vladimirescu cu 2%.

Vlad Ţepeş este câştigător printre alegătorii de toate vârstele, fiind pe primul loc în preferinţele ambelor sexe. Bărbaţii sunt însă într-o mai mare măsură admiratori ai acestui model - 42% dintre ei optează pentru Vlad Ţepeş, în vreme ce doar 29% dintre femei l-ar alege. Doamnele şi domnişoarele se pronunţă în număr mai mare pentru Alexandru Ioan Cuza (25% faţă de 15% bărbaţii) şi Ştefan cel Mare (21% faţă de 15% cei de sex masculin).

27% dintre votanţii UDMR se declară în favoarea lui Vlad Ţepeş - aproape la egalitate cu Ştefan cel Mare, pentru care se pronunţă 26%. 40% dintre votanţii de stânga şi 33% dintre cei de dreapta l-ar vota pentru domnitorul Ţării Româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO