Business Internaţional

Vladimir Putin a aprobat o nouă doctrină de securitate informaţională din Rusia

Vladimir Putin a aprobat o nouă doctrină de securitate...

Autor: Olimpia Nicolae

06.12.2016, 13:45 845

Potrivit doctrinei, cursul nelimitat al informaţiilor are un impact negativ asupra securităţii naţionale, pentru că ar putea fi utilizat în cadrul unor acţiuni geopolitice şi militare, favorizând astfel infracţionalităţile, acţiunile extremiste şi teroriste.

Unul dintre principalele impacte ale securităţii informaţionale este construirea ”capacităţii de a influenţa infrastructura informaţională de către un anume număr de state care urmăresc atingerea unor obiective militare”.

Agenţiile de securitate ale anumitor state publică informaţii şi întreprind operaţiuni psihologice de destabilizare a societăţilor din diverse regiuni. În acest fel, acestea subminează suveranitatea şi integritatea altor ţări. Aceste operaţiuni, alături de răspândirea uzului tehnologiei informaţionale, ar putea afecta valorile ruse morale şi spirituale.

Documentul notează, de asemenea, o creştere a infracţiunilor cibernetice, în mod special în domeniul financiar şi al creditelor. Pe lângă asta, nivelul la care tehnologiile informaţionale de securitate sunt dezvoltate este insuficient.

Rusia va consolida infrastructura critică informaţională pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice.

În cadrul campaniei prezidenţiale din SUA, Rusia a fost acuzată că fi orchestrat atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite, Moscova a caracterizat afirmaţiile în acest sens drept retorică electorală din partea Casei Albe şi a respins acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO