Business Internaţional

Vladimir Putin anunţă că Rusia va participa "în mod activ" la summitul G20 de la Hamburg

Vladimir Putin anunţă că Rusia va participa "în mod...

Autor: Andrei Ionascu

06.07.2017, 20:04 83

Într-un articol scris de către liderul de la Kremlin pentru publicaţia germană Handelsblatt, Vladimir Putin a precizat că summitul G20 este o oportunitate pentru a discuta subiecte-cheie aflate pe agenda globală.

"Chiar şi pe fondul unor riscuri şi incertitudini geopolitice crescânde, G20 nu a devenit mai puţin eficient ca instrument de guvernare globală. Delegaţia Rusiei va fi implicată în mod activ în lucrările summitului de la Hamburg, despre care sunt sigur că va fi foarte productiv", a spus Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei a salutat o decizie privind extinderea agendei G20, pentru a include dezvoltarea sustenabilă, schimbările climatice, combaterea terorismului şi a corupţiei, sistemul de sănătate, migrarea şi refugiaţii.

"Doar printr-o acţiune comună şi prin eforturi concertate putem depăşi dezechilibrele curente, putem asigura o creştere economică sustenabilă, putem dezvolta norme corecte şi competitive pentru comerţ, putem reduce sărăcia şi rezolva problemele sociale acute", a scris Putin.

Declaraţiile preşedintelui Rusiei vin cu o zi înainte de întrevederea cu omologul său american, Donald Trump, în cadrul summitului G20 de la Hamburg. În cadrul discursului public susţinut la Varşovia, Donald Trump a cerut Rusiei să renunţe la susţinerea regimurilor ostile, precum Siria şi Iran, şi să nu mai aibă activităţi destabilizatoare în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO