Business Internaţional

Vladimir Putin ar putea susţine un discurs în cadrul următoarei Adunări Generale a ONU

Vladimir Putin ar putea susţine un discurs în cadrul...

Autor: Gaidau Ion

31.03.2015, 07:36 446

Potrivit unei surse citate de Kommersant, preşedintele rus intenţionează să participe la a 70-a Adunare Generală a ONU.

"Călătoria este în curs de pregătire", a declarat sursa citată de cotidianul rus, precizând că mai multe informaţii vor fi disponibile la începutul lunii august, în funcţie de evoluţia "situaţiei internaţionale".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a exclus posibilitatea unei vizite la New York a lui Vladimir Putin.

"O decizie definitivă încă nu a fost luată", a declarat el.

Mai mulţi lideri internaţionali, între care Papa Francisc, sunt aşteptaţi să participe la Adunarea Generală aniversară a ONU. Papa Francisc urmează să susţină la 25 septembrie un discurs în faţa Adunării. Acesta va fi primul discurs la ONU al unui Suveran Pontif în ultimii 20 de ani.

În ultimii ani, delegaţia rusă la Adunarea Generală a ONU a fost condusă de ministrul de Externe Serghei Lavrov. Ultimul preşedinte rus care a participat la o Adunare Generală este Dmitri Medvedev. El a condus delegaţia rusă la Adunarea ONU din 2009. În schimb, Vladimir Putin a participat ultima dată la o Adunare Generală a Naţiunilor Unite acum zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO