Business Internaţional

Vladimir Putin: Rusia este un partener de încredere pentru că "nu dansează după cum îi cântă alţii"

Vladimir Putin: Rusia este un partener de încredere...

Autor: Iuliana Enache

18.04.2015, 13:44 86

"Sunt multe componente ce ne permit să ne considerăm o ţară care urmează o politică suverană şi independentă pe scena internaţională şi care îşi formulează politica internă în concordanţă cu dorinţa poporului. În acest sens suntem un partener de încredere pentru că noi nu dansăm după cum ne cântă altcineva, noi nu ne schimbăm poziţiile sub influenţa unei anumite situaţii", a declarat preşedintele rus.

Vladimir Putin a comentat topul anual cu cele mai influente personalităţi realizat de revista Time, afirmând că în general este indiferent la aceste rezultate, având în vedere că "influenţa unui anume lider poate fi evaluată mai întâi pe baza puterii economice şi capacităţii de apărare a ţării".

Cu toate acestea, preşedintele rus crede că sondajul are o anumită semnificaţie. "Aş vrea să le mulţumesc persoanelor care au arătat acest semn de respect, nu faţă de mine, deşi este de apreciat şi acest lucru, ci mai întâi de toate faţă de ţara noastră, Rusia", a declarat el.

În 2007, revista Time l-a numit pe Putin "Persoana Anului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO