Business Internaţional

Vladimir Putin: Rusia va lua toate măsurile pentru soluţionarea conflictului din Transnistria

Vladimir Putin: Rusia va lua toate măsurile pentru...

Autor: Marian Avram, MEDIAFAX

10.10.2017, 23:27 121

Preşedintele Rusiei şi Igor Dodon au avut, marţi, o întâlnire, la Soci, cei doi lideri participând la reuniunea Consiliului şefilor de stat din CSI şi a Consiliului Economic Eurasiatic.

”Vom face tot ceea ce este necesar pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Vom garanta cu siguranţă acele înţelegeri care pot şi care trebuie să apară pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo”, i-a transmis Putin lui Dodon.

De cealaltă parte, preşedintele Republicii Moldova şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Rusia pentru poziţia Moscovei în procesul de rezolvare a conflictului din Transnistria.

”Sunt convins că va exista un parlament pro-moldovenesc la Chişinău care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante", a afirmat Dodon, făcând referire la problema transnistreană.

În plus, Putin a afirmat că apreciază eforturile lui Dodon pentru normalizarea relaţiilor dintre Moscova şi Chişinău.

”Apreciez eforturile dumneavoastră de a normaliza relaţiile ruso-moldovene. Vedem că acest proces nu este uşor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât şi poporul Federaţiei Ruse sunt interesate de o evoluţie pozitivă a relaţiilor bilaterale”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO