Business Internaţional

Vladimir Putin trimite un fior în întreaga lume: Valorile liberale sunt învechite. Deja respinse de majoritatea populaţiei din ţările occidentale

Vladimir Putin trimite un fior în întreaga lume:...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

28.06.2019, 11:11 50883

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Financial Times, că valorile liberale sunt învechite deoarece sunt deja respinse de majoritatea populaţiei din ţările occidentale, potrivit Reuters.

De asemenea, Putin a declarat că, în opinia sa, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut o greşeală majoră atunci când a adoptat o poziţie liberală faţă de imigranţii din Orientul Mijlociu.

„Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără să fie pedepsiţi pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită”, a spus liderul de la Kremlin. „Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei”, a adăugat el.

Vladimir Putin a adăugat că Rusia nu este o ţară homofobă, dar disponibilitatea politicienilor occidentali de a îmbrăţişa homosexualitatea îi pare excesivă. „Valorile tradiţionale sunt mai stabile şi mai importante pentru milioane de oameni decât această idee liberală care, în opinia mea, chiar nu mai există”, a spus preşedintele rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO