Business Internaţional

Vocea lui Erdogan s-a auzit în cele mai mari reţele de telefonie mobilă din Turcia de către toţi utilizatorii care au încercat să dea un telefon noaptea trecută. Preşedintele a transmis un mesaj ”eroilor care au ajutat la înfrângerea loviturii de stat”

Vocea lui Erdogan s-a auzit în cele mai mari reţele de...
16.07.2017, 12:04 12811

Utilizatorii de telefonie mobilă din Turcia au fost surprinşi să asculte un mesaj al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan când dădeau un telefon la miezul nopţii, în timpul comemorării tentativei eşuate de lovitură de stat de pe 15 iulie. După ce formau un număr, în loc să audă tonul de apel cu care erau obişnuiţi, utilizatorii ascultau vocea lui Erdogan şi un mesaj care îi felicita de sărbătoarea naţională a democraţiei şi unităţii, reprezentată de înfrângerea loviturii de stat, potrivit AFP. 

Mesajul lui Erdogan era: ”Ca preşedinte, vă trimit felicitări pe 15 Iulie, Ziua Naţională a Democraţiei şi Unităţii, şi le doresc martirilor şi eroilor sănătate şi bunăstare. Mesajul a putut fi auzit pe cea mai mare reţea de telefonie mobilă din Turcia - Turkcell, potrivit corespondenţilor AFP. Potrivit unor alte rapoarte, mesajul putea fi auzit şi pe Vodafone. 

 

În cadrul aceloraşi comemorări, Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va "tăia capul trădătorilor" într-un discurs cu ocazia comemorării tentativei eşuate de lovitură de stat din iulie 2016, reafirmând că este dispus să aprobe reintroducerea pedepsei capitale, informează site-ul postului France 24.

"În primul rând vom tăia capul acestor trădători", a ameninţat Erdogan la un Istanbul, în timp ce mulţimea scanda în favoarea reintroducerii pedepsei capitale.

Preşedintele a reafirmat că va aproba reintroducerea pedepsei capitale dacă Parlamentul de la Ankara o va cere, cu toate că UE a avertizat că acest lucru ar însemna încetarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar.

"Suntem un stat guvernat de legi. Dacă ajunge pe masa mea după Parlament, o voi semna", a declarat preşedintele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO