Business Internaţional

Vodafone a fost amendată cu 4,6 milioane de lire sterline în Marea Britanie

Vodafone a fost amendată cu 4,6 milioane de lire...

Autor: Mediafax

26.10.2016, 13:53 763

Ofcom susţin că Vodafone a indus în eroare clienţii care folosesc serviciul pay-as-you-go, care au fost taxaţi fără a primi ceva în schimb. Compania a prezentat scuze şi a susţinut că este motivată să îndrepte lucrurile.

Amenda mai vizează două investigaţii anterioare asupra companiei telecom, care are 20 de milioane de clienţi în Marea Britanie.

Una dintre investigaţii a evidenţiat că peste 10,400 de clienţi care folosesc serviciul pay-as-you-go au suferit pierderi când Vodafone nu a reuşit să le crediteze conturile după ce aceştia au plătit pentru a-şi completa creditul de pe telefonul mobil. Clienţii afectaţi au pierdut, colectiv, 150.000 de lire într-o perioadă de 17 luni, au declarat reprezentanţii Ofcom. Problemele au fost cauzate de conexiuni IT nereuşite, în contextul în care compania trecea la un nou sistem de facturare.

A doua investigaţie a relevat că angajaţii de la serviciul cu clienţii nu ofereau clienţilor o consiliere suficient de clară. Vodafone a declarat că a refinanţat sau re-creditat 10.422 de clienţi care folosesc serviciul pay-as-you-go din cei 10.452 afectaţi, adăugând că nu poate identifica celelalte 30 de conturi rămase. De asemenea, compania susţine că a investit în îmbunătăţirea serviciului cu clienţii şi în instruirea profesională a angajaţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO