Business Internaţional

Volatilitatea din sectorul petrolier este simţită şi în bucătăriile restaurantelor

Volatilitatea din sectorul petrolier este simţită şi...

Autor: CătăIina Apostoiu

23.02.2016, 00:02 532

Turbulenţele de pe piaţa petrolieră încep să se simtă şi în bucătăriile restaurantelor din SUA, chefii acestora nemaifiind plătiţi pentru uleiul de gătit folosit, potrivit Financial Times. Pe fondul dezvoltării sectorului american al biocombustibililor, uleiul de gătit folosit a devenit o materie primă valoroasă.

Totuşi, prăbuşirea preţurilor petrolului a erodat avansul biodieselului. Capacitatea de producţie la rafinăriile care transformă grăsimea în combustibil este în acelaşi timp mult prea mare raportat la cerere, iar din acest motiv industria americană a biocombustibililor a pierdut aproximativ 130 milioane de dolari anul trecut, potrivit estimărilor unui economist al Universităţii din Illinois.

În vremurile bune, rafinăriile plăteau celor care colectau uleiul 3 dolari pe galon, arată Ryan Faulkner, general manager al companiei Virginia Biodiesel Refinery, care deţine un business de colectare a uleiului. Odată cu scăderea preţurilor, „nu mai putem plăti nimic restaurantelor”, afirmă Faulkner.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO