Business Internaţional

​Vrei să fii miliardar pentru o zi? Te costă cel puţin 5.000 de dolari în New York sau puţin peste 1.000 de dolari în Bucureşti

​Vrei să fii miliardar pentru o zi? Te costă cel...

Autor: Lorena Cornea

11.09.2016, 17:59 2072

Toată lumea visează să fie miliardar cel puţin o zi din viaţă, pentru a „gusta” măcar puţin din ce înseamnă să nu ai nicio grijă când vine vorba de bani. Şi cum nu reuşesc atât de mulţi să ajungă bogaţi peste noapte, mulţi se întreabă oare cât îi costă cu adevărat pe Warren Buffet sau Donald Trump să fie ei pentru o zi.

 
„Aparenţele înşală” -  chiar dacă Michael Bloomberg are doar două perechi de pantofi, el nu poartă mereu acelaşi costum. Un costum croit la comandă de la Kiton, la fel ca cele pe care le poartă miliardarii zilnic, costă în medie 60.000 de dolari, iar Rolexul de pe mână pleacă şi el de la 10.000 de dolari - asta dacă este un model simplu, de bază, altfel ajunge şi la 20.000 de dolari. Adăugând şi pantofii de 3.000 de dolari, ţinuta se apropie de 100.000 de dolari.
 
Pentru a trăi doar o zi cu ele, nu este nevoie să le cumpăraţi. Rolexul se închiriază cu 500 de dolari pe sătptămână, iar costumul pentru o zi ajunge undeva la 200 de dolari.
Femeile scapă o idee mai ieftin, în sensul că o rochie Valentino de la Barney's New York se încadrează în 10.000 de dolari, iar o pereche de Jimmy Choo's de „toată ziua” costă 1.000 de dolari grosso modo. Dar roata se întoarce când vine vorba de bijuterii: un colier Cartier din aur roz costă 20.000 de dolari, iar cerceii asortaţi mai aduc un plus de 7.000 de dolari, şi să nu ne mai gândim şi la brăţările de peste 20.000 de dolari...
 
Să închiriezi o rochie de brand pentru o zi costă cca. 130 de dolari, o geantă cam 120 de dolari pe lună, iar pantofii aproximativ cât rochia, dar îi poţi ţine o săptămână.
 
Personalităţile nu au obiceiul să meargă pe jos şi nici să conducă, iar taxiurile din New York sunt deja răsuflate. Să închiriezi o limuzină costă în medie 150 de dolari pe oră (bacşişul nu este inclus), iar majoritatea companiilor închiriază pe cel puţin trei ore. Unele companii taxează câte 15 dolari si pentru fiecare oprire pe care o face  limuzina, iar clientul trebuie să lase şi o garanţie de 50% din preţul total, pe care îl va recupera numai dacă maşina este în perfectă stare la sfârşitul zilei.
 
După cifrele întâlnite la îmbrăcat şi plimbat, un restaurant bun nu mai pare atât de scump, cel puţin în New York. La Masa New York, un restaurant care prepară cu preponderenţă sushi, preţul unei mese este de aproximativ 600 de dolari de persoană, fără băuturi sau taxe incluse (restaurantul nu acceptă bacşiş). De asemenea, o rezervare trebuie făcută cu o săptămână înainte, iar pentru fiecare persoană se plăteşte o taxă de 200 de dolari. Dacă anulezi cu mai puţin de 48 de ore înainte, pierzi banii.
 
Dacă încercăm să tragem linie, să fii miliardar nu e pentru oricine. Într-adevăr, nu cumpărăm zilnic costume de marcă şi poate nu cinăm mereu la un restaurant din topul celor mai scummpe din lume, dar dacă ar fi mâine să vrem să trăim ca un miliardar, ar trebui să scoatem din buzunar cca. 5.000 de dolari doar pentru îmbrăcăminte, transport şi o singură masă.
 
În Bucureşti, pe de altă parte, un costum închiriat este 500 de lei, o limuzină costă aproximativ 450 de lei pe oră (100 de euro), iar o masă într-un local scump din Centrul Vechi maximum 100 de lei de persoană (două feluri, desert şi o băutură). Cum o oră se stă doar în trafic în Bucureşti, e lesne de înţeles că limuzina poate ajunge până la 1.000 de euro pentru o zi completă în oraş.
În concluzie, e mai ieftin să pozezi drept miliardar în Bucureşti. Dar tot trebuie să fii pregătit să scoţi mia de euro din buzunar pentru un astfel de capriciu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO