Business Internaţional

Vrei să pleci din ţară să munceşti? Unde sunt cei mai bine plătiţi expaţi şi cele mai multe locuri de muncă

Vrei să pleci din ţară să munceşti? Unde sunt cei...

Autor: Alex Ciutacu

26.02.2018, 13:19 1095

Mumbai, capitala financiară şi comercială a Indiei, conduce la nivel global topul locurilor cu cele mai bune salarii pentru expaţi, se arată într-un sondaj condus de HSBC Bank International, potrivit Bloomberg.

Străinii care se mută în cel mai populat oraş din zonă câştigă 217.000 de dolari anual. Această sumă este mai mult decât dublul salariului mediu pe care îl primesc expaţii la nivel global – 99.900 de dolari, potrivit studiului.

„Mumbai are cei mai mulţi expaţi care au fost trimişi aici de către angajatori, iar aceştia primesc pachete speciale de relocare, ceea ce explică salariile mari de care se bucură în oraş”, a spus Dean Blackburn, care conduce divizia HSBC Expat.

Printre top 10 locuri unde expaţii sunt cel mai bine plătiţi se numără: San Francisco, Zurich, Shanghai, Geneva, New York, Los Angeles, Jakarta, Hong Kong şi Paris.

În timp ce expaţii din Asia sunt, în general, foarte bine remuneraţi, toate oraşele din Asia din top 10 – inclusive Mumbai, care este un oraş de 18 milioane de oameni – s-au clasat foarte jos în ceea ce priveşte oportunităţile de locuri de muncă, fiind identificate mai puţine decât în Marea Britanie sau în SUA, în oraşe precum Londra, San Francisco, New York sau Birmingham, potrivit HSBC.

„Hub-urile financiare şi tehnologice din America şi din Marea Britanie sunt cele mai attractive pentru expaţii ambiţioşi care vor să îşi ducă cariera la un alt nivel”, a spus Blackburn.

Dublin, un centru de tehnologie în Europa, sa clasat în top cinci oraşe cu cele mai multe locuri de muncă disponibile pentru expaţi, dar a fost sub media globală în ceea ce priveşte salariile. Cu toate acestea, 61% dintre expaţii din capitală au raportat un mediu job-viaţă social mai bun. Top cinci oraşe cu cele mai multe locuri de muncă pentru expaţi sunt: San Francisco, Londra, New York, Dublin şi Birmingham.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO