Business Internaţional

Vremuri grele şi pentru americani: JP Morgan, cea mai mare bancă din SUA, reduce prognoza de creştere economică la doar 1% pentru T2, după ce Donald Trump aruncă în aer conflictul comercial cu China

Vremuri grele şi pentru americani: JP Morgan, cea mai...

Autor: Alex Ciutacu

26.05.2019, 14:46 235

Economiştii JP Morgan, cea mai mare bancă americană, şi-au redus prognoza de creştere economică pentru SUA în T2 la doar 1%, faţă de o previziune anterioară de 2,25% şi mult mai jos faţă de performanţa de 3,2% raportată în T1, potrivit CNBC.

„Raportul pe bunurile de larg consum nu arată bine, în special pe detaliile legate de comenzi şi livrări. Corelat cu datele din sectorul de retail pe luna aprilie, sugerează o creştere mai temperată în T2 faţă de ritmul din T1”, detaliază economiştii băncii.

Economiştii JP Morgan au schimbat şi perspectiva asupra Fed-ului şi acum nu se mai aşteaptă ca mişcarea băncii centrale americane să mai fie o majorare a dobânzii de referinţă.

„Ne aşteptam până acum ca următoarea mutare a Fed-ului să fie o majorare a dobânzilor. Acum considerăm că este posibil în egală măsură să vedem o majorare sau o reducere”, scriu analiştii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO