Business Internaţional

WikiLeaks publică mai multe sute de mii de e-mailuri şi documente ale oficialilor turci

WikiLeaks publică mai multe sute de mii de e-mailuri şi...

Autor: Mediafax

20.07.2016, 10:47 1145

Organizaţia a publicat până acum peste 294.000 de e-mailuri, care conţin mii de fişiere, ale Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiune aflată la putere în Turcia şi forţa politică din spatele preşedintelui ţării, Recep Tayyip Erdogan. Email-urile provin de la 762 de adrese înregistrate pe "akparti.org.tr", domeniul principal al AKP, se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

WikiLeaks susţine că va mai publica mai multe sute de mii documente cu privire la structura politică a Turciei, totalul ar urma să se ridice la aproximativ 800.000 de documente şi e-mailuri, notează cotidianul britanic The Independent pe pagina electronică.

Site-ul organizaţiei a fost ţinta unui atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), la scurt timp după ce luni a anunţat că urmează să publice documentele.

Într-o postare pe reţelele sociale, organizaţia sugera că autorităţile turce ar fi responsabile pentru declanşarea atacului cibernetic, însă promitea că acestă acţiune nu va împiedica publicarea documentelor, lucru care s-a întâmplat câteva ore mai târziu.

După publicarea documentelor, Consiliul turc de Telecomunicaţii şi Comunicaţii a anunţat că a luat o "măsură administrativă" împotriva site-ului WikiLeaks, fapt ce înseamnă de fapt blocarea accesului la acest site în Turcia, notează agenţia de ştiri Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO