Business Internaţional

Wolfgang Schauble îl ironizează pe Boris Johnson, spunând că îi poate explica Tratatul UE în engleză

Wolfgang Schauble îl ironizează pe Boris Johnson,...

Autor: Mediafax

23.09.2016, 20:29 545

Oficiali din Germania şi Franţa au ironizat declaraţiile ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, care susţine că nu ar exista o condiţionalitate între libertatea de circulaţie şi accesul la piaţa unică UE, recomandându-i să citească Tratatul Lisabona sau i se poate explica în limba engleză.

Boris Johnson, devenit şef al diplomaţiei britanice după ce a fost liderul grupului politic pro-Brexit, a declarat pentru Sky News: "Poziţia UE că ar exista o legătură automată între accesul la piaţa unică şi libertatea de circulaţie este absolut aberantă".

Întrebaţi despre aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă organizată la Berlin, ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, şi omologul său francez, Michel Sapin, s-au uitat câteva secunde unul la celălalt înainte de a răspunde.

"Ne-am uitat unul la celălalt pentru că suntem obişnuiţi să îi respectăm mult pe miniştrii de Externe", a afirmat Schauble.

"Dar îi putem trimite cu plăcere ministrului britanic de Externe o copie a Tratatului Lisabona. Va putea citi că există o anumită legătură între piaţa unică şi cele patru principii fundamentale din Europa. I-o putem explica şi în limba engleză. Dacă are nevoie de clarificări, putem să facem o vizită pentru a-i explica în limba engleză", a adăugat Schauble.

"Există patru libertăţi fundamentale care nu pot fi separate", a insistat, la rândul său, Michel Sapin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO