Business Internaţional

WSJ: Grupul Sony îşi continuă planul de vânzare a diviziei sale muzicale

WSJ: Grupul Sony îşi continuă planul de vânzare a...

Autor: Florin Badescu

08.10.2015, 11:07 113

Grupul Sony, ce deţine acea divizie împreună cu fondul care administrează averea lui Michael Jackson, a invocat, recent, o clauză din contract, ce permite unuia dintre parteneri să cumpere participaţia celuilalt, a relatat The Wall Street Journal, citând persoane familiarizate cu acest subiect.

Potrivit specialiştilor din industria muzicală, Sony/ATV are o valoare de piaţă de circa 2 miliarde de dolari, afirmă WSJ, adăugând că Sony nu a stabilit deocamdată un preţ per acţiune.

WSJ anunţase în luna decembrie că grupul Sony analizează posibilitatea vânzării diviziei sale muzicale, ce deţine drepturile de autor asupra celor mai multe cântece din repertoriul trupei The Beatles.

Sony/ATV deţine drepturile de autor şi asupra pieselor lansate de alţi artişti celebri precum Queen, Kanye West, Taylor Swift şi Lady Gaga.

Michael Jackson şi grupul Sony au înfiinţat acest joint-venture în 1995.

Michael Jackson cumpărase publisherul ATV cu un deceniu mai devreme de la omul de afaceri australian Robert Holmes a Court, depăşind la licitaţie oferta făcută de Paul McCartney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO