Business Internaţional

Yahoo este anchetată în urma atacului electronic

Yahoo este anchetată în urma atacului electronic

Autor: Ştefan Stan

28.09.2016, 13:01 130

Senatorii americani pun presiune pe compania Yahoo, cerând firmei să ofere mai multe detalii despre cine şi când a aflat despre breşa din sistemul de date, care a compromis conturile a 500 de milioane de utilizatori, anunţă BBC.  

În urma atacului informatic, şase democraţi au adresat o scrisoare directorului executiv Yahoo în care au clasificat actul ca „inacceptabil”. Scrisoarea vine la o zi după ce senatorul Mark Warner a făcut apel la Securities and Exchange Commssion pentru a demara o investigaţie cu scopul de a afla dacă Yahoo şi directorii executivi şi-au îndeplinit obligaţiile de informare a investitorilor şi a publicului despre breşa din sistemul de date.

Ştirile despre atacul informatic din 2014 au fost confirmate public abia săptămâna acesta. Senatorii s-au declarat surprinşi de faptul că accesul timp de doi ani la conturile utilizatorilor a fost făcut public la mult timp după ce atacul s-a produs. „Acest lucru înseamnă că milioane de date ale americanilor ar fi putut fi compromise timp de doi ani”, au susţinut senatorii.

Yahoo, care va fi preluată, în baza unei înţelegeri parafată în iulie, de compania de telecomunicaţii Verizon, se confruntă şi cu un proces colectiv. Compania a descoperit breşa din sistem în timpul verii şi consideră că furtul datelor personale şi decriptarea răspunsurilor la întrebările de securitate au fost „susţinute de stat”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO