Business Internaţional

Zece lucruri ascunse despre contul de Facebook. Lista cu cele mai utile caracteristici

Zece lucruri ascunse despre contul de Facebook. Lista cu...

Autor: Ştefan Stan

30.10.2013, 16:41 15771

Facebook este cea mai frecventată reţea de socializare din lume, însă chiar dacă unii utilizatori petrec ore în şir logaţi, unele caracteristici ale platformei încă nu sunt cunoscute.

Business Insider a alcătuit o listă cu cele mai utile caracteristici Facebook, care pentru mulţi sunt încă ascunse:

1. Crează o listă de interese

Listele de interese sunt modalităţi optionale pentru a organiza conţinutul Facebook. Listele se pot crea în funcţie de lucrurile la care utilizatorii ţin, sau pot urma exemplelele altor prieteni. Spre exemplu, se poate crea o listă numită “Topul companiilor de IT”, care va cuprinde paginile companiilor şi actualizări publice despre conţinutul acestora.

Pentru a crea o listă de interese, accesaţi https://www.facebook.com/bookmarks/interests şi apăsaţi butonul “Adăugaţi Interese” (Add Interests), după care apăsaţi “crează listă” şi căutaţi oamenii şi paginile pe care doriţi să le adăugaţi.

2. Vizualizaţi istoricul cu un prieten

Se pot vedea toate interacţiile pe care utilizatorul le-a avut cu un prieten specific prin accesarea paginii de profil, după care apăsarea  săgeţii din colţul de dreapta sus şi selectarea opţiunii “See friendship” din meniul care se afişează.

3. Verificarea “ celorlalte” mesaje

După cum Facebook sortează noutăţile care apar pe fluxul de informaţii, la fel face şi cu mesajele. Dosarul principal cu mesaje conţine mesaje de la prieteni şi prietenii lor. Toate celelalte mesaje vor fi direcţionate într-un folder numit “Celălalte”, pe care trebuie să îl accesezi separat.  Pentru a accesa opţiunea pentru celelalte mesaje, trebuie intrat în meniul principal de mesaje şi accesată opţiunea “Other” din stânga, sus.

4. Vizualizarea de fotografii pe cale tradiţională

Dacă nu vă place cum arată fotografiile pe fundalul negru, puteţi apăsa F5 şi reveni la modelul tradiţional de vizualizare de poze.

5. Se pot preveni postările automate în care utilizatorul este etichetat prin pornirea opţiunii prin care poţi aproba orice apare pe profilul tău. Pentru a porni această opţiune, apăsaţi pe “Settings”, mergeţi la meniul “Timeline and Tagging” şi căutaţi “ Who can add things to my timeline? (Cine poate posta pe profilul meu)”.

6. Îţi poţi întoarce profilul de Facebook cu “susul în jos”, şi poţi schimba limba cu “engleză de pirat”

Facebook are opţiunea “Pirate English”, care schimbă denumirile anumitor opţiuni. Spre exemplu, “What’s on your mind?” devine “What be troublin' ye?”.

Există şi opţiunea pentru versiunea de Facebook “Upside Down”, care urcă tot textul în partea de sus a caracteristicilor. Pentru a alege limba, selectaţi din meniul “limbă” “Upside Down” sau “Pirate English”.

7. Puteţi descărca datele de pe Facebook

Din opţiunea Setări Generale ale contului, puteţi descărca informaţiile disponibile pe cont, precum informaţii despre timeline, postările pe care le-ai împărtăşit, mesaje, fotografii etc. De asemenea, se pot descărca şi informaţii care nu sunt disponibile prin simpla autentificare pe profil, precum reclamele pe care ai apăsat, adresele de IP de pe care te-ai logat.

8. Jurnalul de activităţi

Activitatea de pe Facebook este păstrată într-un jurnal, încă de când a fost deschis contul. Se pot vedea atât postările, cât şi fotografiile în care utilizatorul a fost etichetat, când a adăugat cineva un nou prieten etc.

9. Se poate trimite un mesaj pe Facebook de pe un cont tradiţional de e-mail

Folosind adresa username@facebook.com, se poate trimite un mesaj de pe orice serviciu de email către Facebook.

10. Se pot opri notificările de pe mobil

Notificările Facebook de pe mobil se pot opri, folosind Privacy Settings > Notifications > Mobile Push şi debifarea opţiunii pentru notificări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO